החיים היפים

למי יש לידה קשה יותר, אישה או גבר?

אה, הוויכוח העתיק: למי יש לידה קשה יותר, אישה או גבר? זו שאלה שהכשילה פילוסופים, מדענים וקומיקאים במשך מאות שנים. בואו נצלול עמוק  לתוך החידה המסקרנת הזו ונחקור את העולם הגחמני של הלידה (נשים, היריון ולידה)

תינוק נולד! מזל טוב! (צילום: שאטרסטוק)

אז למי קשה יותר הלידה? לגבר או לאישה? נשים רבות תרתחנה רק למשמע השאלה. ובכל אופן נצלול לעומק החידה.

ראשית, הנשים הן האלופות הבלתי מעורערות במשחק הלידה. הן סובלות תשעה חודשי הריון, שבמהלכם הגוף שלהם עובר שינויים רבים יותר מאשר מזרן ים מתנפח. גברים, לעומת זאת, בקושי יכולים לשרוד תשעה חודשים של קניות במכולת. נשים עוברות בחילות בוקר, התכווצויות שרירים וקרסוליים נפוחים, בעוד שגברים עלולים לחוות מדי פעם את "שפעת הגברים" האימתנית. זו שמרתקת אותם למיטה וקשה לדעתם אף יותר מהיריון. כך שקשה להשוות למי קשה יותר. כמו כן, בעת ההיריון הגברים כורעים תחת הנטל הרגשי של תמיכה באישה במצבי הורמונים לא יציבים ומצב רוח עם האף למטה. קשה להם לתמוך רגשית, ללא סוף כשהם מרגישים שזה בור ללא תחתית.

כשהיום הגדול סוף סוף מגיע, נשים זוכות לחוות את כאבי הלידה והנס של החיים. זה כמו לרוץ מרתון, לטפס על הר ולחוות כאבים בו זמנית. בינתיים, גברים נדחקים לשוליים, מציעים תמיכה מוסרית ונמצאים על תקן העוזרים והתומכים. אבל בואו נודה בזה, הם שימושיים בערך כמו נוצה במגירת מטבח. עם זאת, הם מוטרפים מעייפות משעות ארוכות ללא שינה, לצד דאגה לאישה ולשאר בני הבית שנותרו מאחור.

עכשיו, אם היינו משווים את הכאב הפיזי של הלידה, אין ספק שנשים לוקחות את הכתר. גברים עלולים להתלונן על הבוהן הקדומה מדי פעם או על הכאב של חתך נייר, אבל זה מחוויר בהשוואה לכאבי הלידה. למעשה, אם גברים היו צריכים לסבול את כאב הלידה, כנראה שהיה לנו משבר אוכלוסייה עולמי.

אחרי הלידה האישה סובלת מכל מיני תופעות לא נעימות יחד עם מחסור חמור בשעות שינה לצד טיפול מסור בקטנטן התובעני. הגבר, לעומת זאת, לא שומע את התינוק בלילה ובטוח שהלילה אשתו ישנה מצוין. בכלל הוא לא מבין למה רק האישה 'מתפנקת' בחופשת לידה במשך שלושה חודשים, בעוד הוא צריך להמשיך בשגרת החיים לצד עזרה בבית ותמיכה באישה עם 'מצב רוח של יולדת'.

בכללי, אי אפשר להתעלם מכאבם של האבות לעתיד. הם צריכים לסבול את הייסורים של המתנה, דאגה וראייה לנס של שינויים במצב הרוח. זה כמו להיות על רכבת הרים רגשית בלתי נגמרת.

לסיכום, הוויכוח למי יש לידה קשה יותר, אישה או גבר, הוא כמו להשוות תפוחים לתפוזים, או במקרה הזה, לידה לרכבות הרים רגשיות. גם לגברים וגם לנשים יש אתגרים והתנסויות ייחודיות משלהם בכל הנוגע ללידה. אבל בואו ניתן קרדיט היכן שצריך. נשים סובלות מכאב פיזי שגברים יכולים רק לדמיין, בעוד שגברים סובלים מאתגרים רגשיים ופסיכולוגיים שנשים יכולות להעריך. אז, במקום להתווכח למי יותר קשה, בואו פשוט נחגוג את המסע המדהים של ההורות ונצחק מהאבסורד שבכל זה. אחרי הכל, החוויה המשותפת והאהבה לקטנטנים שלנו- דור ההמשך, הם החשובים באמת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
סוף סוף מישהו מאשר שגם הגברים עוברים איזה תהליך אחלה כתבה ממש אהבתי
יצחק
11
כתיבה יפה ממש
אלופה
10
יפה כתבתם. "פילוסופים, מדענים וקומיקאים" ולא "פילוסופיות, מדעניות וקומיקאיות" כי אף אישה שעברה לידה לא תגיד שהבעל שלה סובל יותר ממנה................... קיים הדבר הזה. מעבר לכאב הנפשי שהאישה עוברת יש לה גם כאב פיזי עמוק וגדול.
מיכל
9
נונו ברור שלפי הכתבה האישה היא יוצאת הכי סובלת...... זה לא פייר שאישה עושה כזאת כתבה...... שהיו עושים את הכתבה גבר ואשה ביחד...... לדעתי שתי בני הזוג עוברים קושי גופני ונפשי אבל האשה עוברת יותר קושי גופני והגבר יותר קושי נפשי אז לכאורה הם שווים. לא?
אבי
לא כמובן שהמחקרים האלה נעשו על ידי גברים, אה? אף פעם לא עברתי לידה אבל ברור לי שאמנם זה קשה להיות איש של אישה בהריון אבל אין מה להשוות בכלל כמובן שגם התגובה הזאת נכתבה על ידי גבר די להקטין נשים כבר
נקבה
חחחח חי בסרט
שירי
8
לא ידעתי שזו תחרות חחחח
רוני
7
איזה תהליך? קצת צריכים לעזור בבית ובילדים ש ל ה ם? שלהם, ולא שלה, כי הם נחשבים על שם האב. אין השוואה בכלל. זה ברור מהקללה של חוה אימנו, שהיא קבלה ולא הוא. אז גברים, בואו נחליף. כן, אני רצינית. רגע, לאן כולכם בורחים...הלו הלו
נעמי
6
אני הפסקתי להביא ילדים רק בגלל הדיכאון לידה המוגזם של אשתי שלוש פעמים רצוף. יש לי שלושה ילדים ואאלץ להסתפק בזה
יהודה
5
את יכולה להתגרש...
את מיוחדת את נפלאה את שווה
4
כתיבה מקסימה ! צחקתי צחקתי וצחקתי! בואו נחגוג את השמחה בלי השוואות . עם הבנה ותמיכה לבעלand specially t לזאת שעוברת את החויה in all areas. תודה טובה
ליאת
3
גבר לא יבין זאת. לעולם. בהצלחה בפרוגרס.
אטיקוס.
2
אני עברתי לידה ואני רוצה לומר לכם מבחינתי זה שנינו עברנו לידה!נכון שאני ילדתי אבל בעלי גם אם בעלי היה עובר לידה אני לא הייתי עומדת בזה לראות אותו סובל ככה יש כאב פיזי ויש נפשי לראות את האישה שלך סובלת זה נורא לדעתי קיצור מה באתי לומר שורה תחתונה בעל ואישה יולדים ביחד ככה זה בפן הפיזי והנפשי
ליב
הכתבה הזאת זה אחד הטובים שקראתי בחיי
טובה
1
נהנתי
בדוייי

עוד בהריון ולידה:

האור בקצה המנהרה

"הייתי אמורה להיות המאושרת בעולם. אחרי כל הציפיות וההבטחות על חופשת לידה קסומה, משהו לא מסתדר. כל יום מרגיש כמו מאבק פנימי, והשאלות רק הולכות ומתרבות: האם זה דיכאון אחרי לידה? אולי אני פשוט לא אמא מספיק טובה?"

||
1

בלי לחץ

הגעת לשלב שבו את צריכה לבחור איפה ללדת, ומרגישה כאילו זה מבחן חיים? אל תדאגי, לא מדובר בהמלצות סודיות על טכנולוגיה רפואית, אלא איך למצוא את המקום שבו תרגישי פחות כמו "מאושפזת" ויותר כמו "מלכה" (מאמע, היריון ולידה)

||
2
ש

לישון בלב רגוע 

כל הורה חווה במסע ההורות לילות לבנים בצל תינוק בכיין, מצב זה מעמיד אותנו בחוסר אונים מוחלט: מה גורם לתינוק לאי שקט, איך אפשר לסייע לו, ועל הדרך גם לאפשר לעצמנו שנת לילה טובה יותר? מומחי סימילאק למהדרין מבית אבוט מסבירים (תינוקות, מאמע)

כיכר בשיתוף סימילאק|מקודם

לך ולילד

הריון הוא תקופה מרגשת, אך גם מאתגרת מבחינה פיזית ותזונתית | אחת הדרכים הטובות ביותר לדאוג לבריאותך ולבריאות התינוק היא להקפיד על תזונה נכונה. מה כדאי לאכול? אילו רכיבים תזונתיים חיוניים במיוחד בתקופה זו? וממה עדיף להימנע? (הריון ולידה, בריאות)

|

מוכר ולא נחמד

אם נכנסת לכאן, את בטח מרגישה את זה עכשיו: כאבים מטורפים באגן, תנועות יומיומיות שהפכו למשימה בלתי אפשרית, וכל סיבוב במיטה הוא כמו אתגר בלתי עביר |ברוכה הבאה לעולם הסימפיזיוליזיס בהריון – תופעה לא נעימה בכלל, אבל כזו שאפשר לנסות להקל עליה (הריון ולידה)

||
7
ש

זמינה במלאי

עם הטויוטה סיינה, נסיעות משפחתיות יהפכו לחוויה שלא תרצו שהיא תיגמר | אם נמאס לכם להתפשר על “משפחתיות” צפופות, זה הזמן להכיר את הסיינה – מיניוואן מרווחת בגודל מלא- והפעם גם עם מנוע היברידי חסכוני! (רכב)

כיכר בשיתוף טרגט|מקודם

בכיות ונשיכות קטנות: 

בקיעת השיניים הראשונה היא מהשלבים המרגשים והכואבים כאחד- לא רק לתינוק, אלא גם להורים שמוצאים את עצמם מתמודדים כל לילה עם בכי בלתי פוסק של התינוק | בואו נשלב כמה נתונים מדעיים שיכולים לעזור להבין מה באמת עובר על הקטנטנים, וננסה להביא כמה עצות מעשיות (תינוקות)

|

תעזרו להם

הודעה על תינוק חדש במשפחה נשמעת כמו בשורה משמחת – אבל לפעמים לאחים הגדולים זה נשמע כמו הכרזת מלחמה- פתאום, הם צריכים לחלוק את תשומת הלב עם יצור קטן שגונב את ההצגה (ואת הזמן של אמא ואבא) | איך מלמדים את האחים הגדולים שהחבילה החדשה היא דווקא מתנה עבורם, ולא תחרות? | בואו נגלה איך אפשר לעזור להם לפתח אהבה אמיתית ולמזער את הקנאה (מאמע, נשים, תינוקות)

|

סוד האנרגיה הכמוס

עייפות בהיריון היא ללא ספק תופעת לוואי שנשמעת כקונספט משונה – למה דווקא כשהגוף שלך עובד שעות נוספות, הוא מתעקש שצריך לישון? איך נשרוד את העייפות הזו ונמצא את הדרך לתפקד ביומיום? (הריון ולידה)

|

שמרי על אמא

את מסתכלת במראה בתסכול וגומלת בליבך: "ממחר אני מתחילה דיאטה" ובעוד את מבטיחה את חשה ברעב צובט בך ושוב את נופלת לחופן ביסלי • קבלי טיפים לירידה במשקל בהנקה (נשים, מאמע, בריאות).

||
2

מבחן מקיף

"חיכיתי חודשיים לרופאת נשים ובסוף ביטלו לי את התור"- עדות זו היא אחת מני רבות. אם אתן מעוניינות לבחון מה מצב התורים לרופאת נשים בעיר שלכן אתן מוזמנות להיכנס למאמר שיביא לכן נתונים מקיפים (נשים, הריון ולידה, בריאות).

||
6
ש

מגורי בוטיק

בימים שבהם יותר ויותר משפחות מחפשות מרחב מגורים איכותי בירושלים, קבוצת בית ירושלמי מציגה סטנדרט חדש של מגורי בוטיק בשכונת רמות | פרויקט רמות קאנטרי, המוקם בימים אלה, משקף תפיסה מתקדמת של תכנון המשלב יוקרה, פונקציונליות ואיכות חיים (נדל"ן)

כתבה מקודמת|מקודם
ש

"כן ירבה וכן יפרוץ"

המיילדת הוותיקה מצהירה: "דווקא בתקופה הזאת תחושת השליחות מרגשת כפליים" • היוזמה המרגשת של היולדות למענם של החטופים והטיפ החשוב ביותר על מנת לבוא מוכנה הכי שאפשר ללידה (נשים. לידה).

כיכר בשיתוף מעייני הישועה|מקודם

תאוריית ההתקשרות

תיאוריית ההתקשרות, שפותחה על ידי הפסיכולוג הבריטי ג'ון בולבי, השפיעה באופן משמעותי על ההבנה שלנו ביחסים אנושיים והדרך שבה אנשים יוצרים קשרים רגשיים. תיאוריית ההתקשרות, שהתמקדה במקור ביחסי הורה-ילד, התרחבה והקיפה הבנה רחבה יותר של דינמיקה חברתית (נשים, תינוקות).

||
2

הורים- שימו לב

הורות היא מסע מלא בשמחה, אתגרים ומספר עצום של רגשות. היבט אחד שלעתים קרובות מבלבל את ההורים הוא הקשר בין רמות הלחץ שלהם לדפוסי הבכי של התינוקות שלהם.  ננסה לחקור מערכת יחסים זו ונספק אסטרטגיות מעשיות להורים לניהול מתח ויצירת סביבה רגועה הן לעצמם והן לקטנטנים שלהם (נשים, תינוקות).

|

עקרה בשיתוף כואב:

"איזו אסטרטגיה מטופשת. מה היא חושבת? שאם היא לא תדבר על ילדים היא תמנע ממני צער?? למה היא לא סיפרה לי שהיא בהיריון ומה אנשים חושבים כשהם מציעים לי סגולות ורפואות?"

||
3

מדריך לאמא

הצליל המובהק של בכי התינוק יכול לעורר מגוון  רגשות אצל ההורים, מדאגה ועד תסכול. הבנת המדע מאחורי בכי התינוק, חיונית לטיפול וההרגעה. ננסה להתעמק בסיבות השונות מאחורי בכי של תינוק, ונחשוף תובנות לגבי רעב, עייפות, אי נוחות והתופעה המסתורית של קוליק (תינוקות).

|

החיים היפים

אה, הוויכוח העתיק: למי יש לידה קשה יותר, אישה או גבר? זו שאלה שהכשילה פילוסופים, מדענים וקומיקאים במשך מאות שנים. בואו נצלול עמוק  לתוך החידה המסקרנת הזו ונחקור את העולם הגחמני של הלידה (נשים, היריון ולידה)

||
15
ש

יש לך חג, חג בלב

ביום בו העולם נולד מחדש, תדאגי לעצמך לאווירת חג, תפילות וסעודות ברמה קולינרית גבוהה לצד נבחרת רופאים מהשורה הראשונה. אצלינו תחושי חג מרומם לצד מעטפת ההלכתית והמקצועית הטובה ביותר (לידה, נשים).

כיכר בשיתוף מעיני הישועה|מקודם

בשעה טובה

בכל מקום חדש שאת מבקרת את תרה בעינייך אחר כיור או שירותים. מוודאה שיהיה מישהו או יותר נכון משהו שיקלוט את הקאתך  • טלי טיפים להתמודדות עם הבחילות.

|
OSZAR »